om mig

om mig & min bakgrund


Jag drivs av nyfikenhet, och en övertygelse om att vi alla har möjlighet att leva vårt liv fullt ut och lära känna oss själva på nytt, och utvecklas under hela livet.
Min passion ligger i ett utforskande vad som inte har fått komma fram och jag gillar de filosofiska perspektiven som jag tror att vi behöver mer av i våra liv. Att vi inte värjer oss för de ”stora” frågorna – för kanske är de dem som ger våra liv mening eller i alla fall riktning.

I samtal ser jag möjlighet till själsliga resor och samtidigt kan vi ha båda fötterna på jorden, i nuet och i vardagen. Jag tror att vi är många som inte bara vill klara av våra liv och vår verklighet utan vill hitta hos själva, vår potential och kunna utvecklas, själva och tillsammans med andra.
Det är väl därför jag gillar både coachande samtal och dem som går mer på djupet – beroende på var mina klienters behov, längtan eller hinder finns.

Min historia

Innan jag utbildade mig till samtalsterapeut och coach arbetade jag inom marknadsföring och kommunikation på både större och mindre företag.
Så här i efterhand har jag förstått att min passion oftast låg i själva resan och vad den kantades med blev ofta viktigare än målen. Det som förväntades av mig var helt enkelt inte det jag själv brann för. Så det var inte konstigt att jag till slut blev en av dem som går runt och ”känner sig som en fejk” och undrar när andra ska komma på mig.

”Mina strategier fungerade, till de inte längre fungerade…”

När jag till slut drog i handbromsen och började lyssna på en del av mig som hade varit helt tyst länge, men som nu började viska, så förstod jag det var dags att stanna upp och framförallt stå upp för mig själv.
De strategier jag hade skapat hade fungerat rätt bra, och mycket var väldigt bra i mitt liv. Men det fanns övertygelser i mig som handlade om att jag borde vara någon annan. Om jag bara ansträngde mig lite mer, agerade annorlunda, skaffade mig mer kunskap etc så skulle jag må bättre, bli bättre. Det fanns inga reella hot, de fanns i mina tankar.
Livslögnen var avtäckt. Jag började utforska vilka delar i mig det var som inte hade fått komma fram och användas, varför och när de hade blivit oönskade och bortfösta. I den processen väcktes ett slumrande intresse från tonårstiden till liv och jag återupptog intresset för psykologi, filosofi, beteendevetenskap, frågor som rör kropp och själ till liv.
Utforskandet ledde mig till Pyskosyntesen som jag lockas av för att den tar med alla aspekter av oss människor – våra tankar, handlingar, våra känslor, vår kropp och vår själ.

Utbildningar

  • 4-årig utbildning till Diplomerad Samtalsterapeut – Humanova
  • 2-årig utbildning till Diplomerad Samtalscoach – Humanova
  • Grundkurs Mindfulness – MindfulnessGruppen
  • MI – Grund i Motiverande Samtal – NN
  • Manualutbildning samtalsgrupp för kvinnor som har upplevt våld – Utväg Skaraborg

Övrig erfarenhet & specialistkompetens

– Samtalsledare för gruppverksamhet för våldsutsatta kvinnor